OBELIX

English

Ozzys vilda uppförande hindrade oss inte från vad som brukar kallas "ferret-math" (har man en iller tenderar de att bli fler...). I maj kom Obelix, 11 månader gammal (båda pojkarna var födda i juni) och mycket lugnare än Ozzy. Han var stor, den första sommaren vägde han ca 2,5 kg. Pojkarna hade svårt att komma överens först, men till slut insåg de att de kunde vara vänner och blev bästa kompisar.

I slutet av januari hade Obelix ett krampanfall och jag åkte iväg till veterinären. Som jag misstänkte hade han insulinom. Efter en månads medicinering opererades han. Operationen verkade ha gått bra och han kunde vara utan medicin en tid.

Tyvärr dog Ozzy i samma veva. Lyckligtvis verkar både Phoebe och Elric ta hand om Obelix lite extra. Jag vet inte om de förstod att Ozzy är borta eller om de förstod att Obelix var sjuk, men någonting anade de i alla fall.  

I april år 2003 hade Obelix fått medicin i ett halvår, och vi hade blivit tvungna att öka dosen flera gånger. I midsommarhelgen var det tydligt att han inte orkade längre.
2003-06-22 avled Obelix. Vi hoppas han och Ozzy har träffat varandra igen.

Obelix är vår atlet. Nu har han gått ner en hel del (denna sommar [2000] var han nere på 1,7 kg) men är mycket pigg och aktiv, det kanske är faktumet att han blivit lättare, men han är mycket duktig på att hoppa. Finns det en lämplig kant att kramla sig fast vid kan han komma över en barriär som är 72 cm, det är förresten även hans personliga rekord på längd ocskå...
Han är inte fullt så kelig som Ozzy var, men är däremot oftast lugnare och låtsas ofta vara en stor nallebjörn när han möter andra människor. Han är duktig på att charma folk - så länge man håller honom undan ansiktet, av någon anledning verkar han tycka om smaken på näsor!

Han verkar inte vara fullt så klipsk som Ozzy, men det kan bero på att han inte är fullt så nyfiken och insisterande på sällskap hela tiden. Han kan gå för sig själv och undersöka på egen hand.

Trots sina nu fyra och ett halvt år har han inte förändrats mycket. Visst är han smalare än förr, men piggheten är densamma.

Obelix gillar att leka med Elric. Här är äntligen någon som börjar bli en utmaning att slåss med!


Author Camilla Englund. Last updated October 2003.