Mina illrar

Hemsida Information Förberedelser Skötsel Mat Food chart
Sjukdomar Poems and fun Länkar Mina illrar Millan English

 

Detta är Ozzy. Vår första iller som tog över vårt hem i february 1998. Han var 8 månader och visade sig vara en virvelvind och nafsade en hel del. Efter flera månader lugnade han dock ned sig och vi började riktigt njuta av livet med illrar.

Ozzy dog av insulinom 2002-03-08.

Klicka på bilden av honom om du vill veta mer.

Ozzys vilda uppförande hindrade oss inte från vad som brukar kallas "ferret-math" (har man en iller tenderar de att bli fler...). I maj kom Obelix, 11 månader gammal och mycket lugnare än Ozzy. Han var stor, den första sommaren vägde han ca 2,5 kg. Pojkarna hade svårt att komma överens först, men till slut blev de bästa kompisar.

Obelix dog av insulinom 2003-06-22.

Klicka på bilden av honom om du vill veta mer.

Phoebe blev funnen utomhus vintern 1999. Vi vet därför inte exakt hur gammal hon är, men hon är troligen född någon gång under hösten 1998. Hon kom hem i början av mars. Pojkarna gillade henne inte alls och hon var jätterädd. Hon var också ganska nafsig. Allt detta löste sig till slut.

Phoebe dog av snabbväxande tumörer maj 2004.

Klicka på bilden av henne om du vill veta mer.

För första gången har jag upplevt hur det är att ta hand om en valp... Skojigt, om än lite mer arbetsamt ibland. :)

FAFAs U.S.S. Ulysses gjorde sig snabbt hemmastadd. Vi kallar honom Elric (som synes är han albino...) och han har vuxit till en stor pojke.

Elric bor inte hos oss längre utan har flyttat till ett nytt hem tillsammans med Damien.

Klicka på bilden för mer info om honom.

 

Damien behövde ett nytt hem.

Vi behövde en tredje iller.

Illermatematiken slog till igen.

Damien har tillsammans med Elric fått ett nytt hem.

Vi har tagit många bilder på dem, det är inte lätt eftersom de är snabba och nyfikna, bäst är att vänta tills de är trötta. :)

Eftersom det börjar bli många bilder har jag flera sidor för att de inte ska ta alltför lång tid att ladda. Här kan du välja sida med en gång:

Jag försökte väga illrarna med jämna mellanrum. Jag började med våren och hösten 1999, men från år 2002  vägde jag dem varje vecka.

Här är tabellerna.


Author Camilla Englund. Last updated October 2006.